0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Haydi Türkiye  bi’ daha bi’ daha... 

Ekonomi gündeminin en yoğun olduğu bir Kasım ayını geride bıraktık. Kasım ayında Türkiye'de en çok konuşulan konu DOLAR oldu. Geçmiş yıllardaki alışkanlığımızın halen devam ettiğini gözlemlemiş olduk. Yani Türkiye ekonomisini hep dolara bağladık, doların seyrine göre eleştiri yaptık. 

Halbuki bankalarda tutulan mevduatların %55'i döviz. 

Kimin bu dövizler? 

Askeri ücretle çalışan, memur, emekli ya da esnafın olmadığını düşünüyorum. 

Büyük sermayeli şirketlerin, iş adamlarının ya da bu ülkeden iyi kazanç sağlayanlarındır. 

Dolar, küresel ekonomilere bağlı gelişmelerden dolayı değer kazanıyor bunu hepimiz biliyoruz. 

Ama içsel nedenlerimizin bu yükselişleri daha çok körüklediğini  düşünüyorum. 

Mesela; 

Panik, tedirginlik, döviz talebi, israf, gereksiz lüks tüketim... Doların yükselmesinden dolayı tedirginlik yaşarsanız panikle yüksek kurdan döviz satın alabilirsiniz, tasarruf etmezseniz ya da sürekli borçlanmaya dayalı bir tüketimi tercih ederseniz kendi ekonominize sahip çıkamazsınız, gereksiz harcamalar gelecekle ilgili kaygıları doğurabilir bu durumda gelecekle ilgili kaygılara neden olabilir. 

Biz millet olarak Türkiye karşıtlarının ülkemizde oynadıklarını oyunun da  çok iyi farkındayız. 

Kimse bu milleti saf yerine koymasın! 

“OYUNU ONLAR BAŞLATIR  AMA BİZ BİTİRİRİZ” 

Süreç öyle bir süreç “Oynanan oyunları bozacak bir kudrete sahip olduğumuzu ispatlamamız gerekiyor” Bu süreçte millet “Dolarını boz “ kampanyasına destek vererek şu mesajı verdi: 

“Biz uyumuyoruz, eski Türkiye yok” 

Bu tutum devlete güç ve haz vermiştir, gücünü milletten alan bir devleti kimse üç kuruşa satın alacağını hayal bile etmesin. Şimdi bırakalım doları, önümüze,işimize bakalım... 

Tüm samimiyetimle belirtmek isterim ki dolar, euro, altın fiyatları aralık ayı içinde düşecek herkes tasarruflarını gözden geçirmek için iyi bir fırsat bulacaktır. 

Teknik olarak değerlendirmek gerekirse; 

Dolar: 3,25 Euro:3,48 Altın:126 Lira seviyelerine kadar gerileyebilir. BİST: Doların değer kaybetmesi TL'ye destek vereceği için BİST 77 bin seviyelerini tekrar test edebilir diye tahmin ediyorum. 

Yıllardır belirttiğim gibi “Döviz bir yatırım aracı değildir” Dövize yatırım yapmanın ya da dövizle ticaret yapmanın vatandaşa ve ülke ekonomisine ne kadar zarar verdiğini hep beraber gördük. 

Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu hafta “ Altını devreye sokalım, altınla ticaret yapın “ mesajı verdi. Yıllardır, “Altın mücadelesi veren” bir kişi olarak bu mesajı devletin zirvesinden duymak beni çok heyecanlandırdı ve çok mutlu etti. Geç kalmış sayılmayız, zararın neresinden dönersek kârdır. Altın yatırımcıları yada yatırımlarını altın olarak değerlendirmek isteyenlerin Aralık ayında beklediğim düşüşleri kaçırmamalarını tavsiye ederim. 

Gelin yatırımlarınızda yeni bir sayfa açın, gelir ve giderinizi altın üzerinde kurun. 

Eğer bu düşünceyle hareket edersek asla döviz kurlarında yaşanan dalgalanmadan etkilenmeyiz. 

Bu sefer rüzgarı tersine çevirebiliriz, o zaman “ Dolar üç buçuk onlar üç buçuk olur” 

Haydi Türkiye bi’ daha bi’ daha hep beraber bozalım oyunları...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX